Правителството ще отпусне 5,6 млн. лв. за осигуряване на съвременна образователна

...
Правителството ще отпусне 5,6 млн. лв. за осигуряване на съвременна образователна
Коментари Харесай

Държавата отпусна 5,6 млн. лева за ученически шкафчета и по-модерни кабинети

Правителството ще отпусне 5,6 млн. лева за обезпечаване на модерна просветителна среда, оповестява пресслужбата на Министерски съвет след днешното съвещание на кабинета.

Средствата са за дейностите по Националната стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, утвърдена през 2018 година

2 869 295 лв. от тази сума ще бъдат заделени за 111 хиляди училищен шкафчета за 588 общински учебни заведения. В тях учениците ще могат да съхраняат учебници, образователни комплекти, пособия и други материали, както и екипите за физическо образование и персонални движимости. Това е една от ограниченията за олекотяване на ученическите раници.

83 общински учебни заведения ще получат 793 337 лв. за съоръжение на стаи в полуинтернатни групи за часовете по ползи. С парите се финансира закупуването на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри.

320 615 лв. се отпускат за ремонт и съоръжение на образователни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 учебни заведения, както и за обезпечаване на образователни видеофилми и софтуерни артикули.

1 635 731 лв. са за пазаруване на уреди, принадлежности, принадлежности, реактиви и други консумативи за застраховане на пробната работа по образователните предмети биология и здравно обучение, физика и астрономия и химия и запазване на околната среда в VII и в IX клас за 1879 общински учебни заведения.ю

Необходимите средства за осъществяване на националните стратегии за 2018 година се обезпечават от бюджета на МОН.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР